2021 1. kitabı
İlk 2 kitaba nazaran bu kitabı okumam daha uzun sürdü. İlk kitaptan itibaren biraz değerinin bilinmediğini düşünüyordum ama size şunu söylemeliyim ki: Fantastik eserler konusunda belirli bir doygunluğa ulaştıysanız bu seriyi beğenmeniz biraz zor. ilk 2 kitapta bahsedilmeyen ne varsa bu kitaba sığdırılmaya çalışılmış ve bu kitabın kanını çok kaybettirmiş. Yazar bize çok az bilgi vermeye çalışırken kitabı sıkıcı hale getirmek için elinden gelen her şeyi yapmış diyebilirim. Kitabın sıkıntısı akıcı olmaması karakterlerin akılda kalmaması ve kendinizle özdeşleştirememeniz. Ama en çok da filler karakterlerin hikayede çok yer kaplaması hele bir de REVA konusu var ki bu kitabı yırtıp atmanızı sağlayacak kadar hikayeyi kötü etkiliyor. Reva çok kötü kurgulanmış ve yazılmış bir karakter. Çocuk ama nasıl bu kararları verebiliyor? Yeteneği yok ama nasıl bu kadar mükemmel savaşabiliyor? Eşcinsel olmaya bir anda nasıl karar verebildi(Bununla ilgili bir ibare yok.)? Amcasının sevgilisiyle bir anda aralarında bir şey oluveriyor. Yani bu kitapta olmaması gereken karakterlerin başında reva geliyor. Anlatsam daha çok gömerim bu karakteri ama elimde değil. Frentisin hikayesi vaelin den bile daha iyi diyebilirim. Gerçek bir imkansız aşk, gerçek bir kurtuluş ve yükseliş hikayesi. Şimdilik bu kadar söyleyeceklerim. Okumak isterseniz ilk kitabı okuyup bırakın derim zira en iyisi o. Geri kalanını okumak isterseniz revanın kısımlarını atlayarak okuyun. Bana teşekkür edersiniz.
Ateş KraliçesiAnthony Ryan · İthaki Yayınları · 2017116 okunma