Elçin Eşin - Eşşiz Kitap Yorumu
2021 3. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 23:12
Selamlar! Yazarın başka bir kitabı var mı bilmiyorum ama bu benim ondan okuduğum ilk kitaptı ve yazım dilini aşırı beğendim. Yer yer betimlemeler tekrarlanıyordu (göz renklerinden defalarca bahsedilmesi gibi) ama yine de onlara da bir anlam yükleyip güzelliştirmiş. Karakterlere gelecek olursam; bence karakterler biraz klişe davranıyordu. Kitabı okumaya başladığımda "e ben bunun sonunu tahmin ettim bile." demiştim. Tahmin ettiğim bazı yerler tutsa da sonu tutmadı ve erkek karakter olan Kaan'a biraz sövmüş olabilirim. Konu olarak derin bir kurguya sahipti ama bana göre kitabın tek ve en büyük sorunu karakterlerin bilindik ve klişe davranışlar sergilemesiydi. Yan karakterleri çok sevdim. Yanlış hatırlamıyorsam ismi Bartu olan biri vardı ve cok kafa davranan biriydi. Çakıl ve Kaan ikilisi hakkında nötrüm diyebilirim sanırım. Çünkü Kaan'ın davranışları "Bad Boy" dediğimiz şekildeydi ve bunlar göze çarpıyordu. Sinirlenince vurup kırmalar falan... Çakıl'ı her daim koruması çok naifti ama o sonu ona yakıştıramadım. Umarım ikinci kitapta her şey yoluna girer diyorum ve kitabın konusuna geçiyorum. • KİTABIN KONUSU • Ailesinin boşanması sonucu babasıyla yaşamaya başlayan Çakıl, babasının katı kuralları çevresinde kalbinde 6 yıldır sadece uzaktan izlediği, adını bile bilmediği bir çocuğa karşı duygular besliyor. İlk başlarda aşk değil de hayranlık olarak nitelendirdim ben bunu. Bu süreçte bir kez bile yanına gidip konuşmadığı Kaan ile, yeni başladığı okulda karşılaşınca işler karışıyor. Bu kitap bence asla aşk kitabı değildi. Çünkü bazı yerler düşündüğümden daha derindi. Çeşitli belalara bulaşmaları, Çakıl'ın anne ve babasıyla ilişkisi, korumaya çalıştığı ve hiç sahip olamadığı kardeşi gibi gördüğü Arda gibi bir çok şey vardı. İkinci kitabı çıktığında okumak istiyorum çünkü o sondan sonra Kaan'a daha ne kadar sinirlenebilirim merak ediyorum. Dediğim gibi klişe yerler doluydu ama kötü bir kitap değildi. Eğer çerezlik, karmaşık sırlarla dolu ve klişe seven biriyseniz okuyabilirsiniz
EşsizElçin Eşin · Ephesus Yayınları · 2018312 okunma