Selam şurimşinelerim naber?
Bugün Selvi Atıcı'nın Bir Kayıp Şehir Roman'ı adlı serisinin ilk kitabı Kimliksiz'in incelenmesiyle karşınızdayım. Seri dedim ama kitapları ayrı ayrı okuyabilirsiniz. İkinci kitap olan Gitme kitabının esas oğlanı bu kitapta yer alan Deryal ve Burcu'nun çocuğudur.
Deryal Yiğit nam-ı diğer Kimliksiz. Annesinden başka kimsesi yok. O da küçük yaşta vefat edince sokaklara düşüyor. Büyüdüğünde Kimliksiz lakabıyla mafyaya dönüşen Deryal bir gün herkesçe bilinen ve sahibi olduğu gece kulübü Kayıp Şehir'den ayrılırken reşit olmadığını düşündüğü bir kızın tacize uğradığını görür. Olaya müdahale etmesiyle ise esas kızımız Burcu'yla tanışır. Acaba Burcu gerçekten tacize mi uğruyordur yoksa bu planın bir parçası mıdır?
Gel gelelim benim düşüncelerime. Yukarıda mafya dedim Deryal için ama aklınıza kötü bir kişilik gelmesin. Bu önyargıyla başlamayın kitaba. Benim kitapta tek nefret ettiğim şey tecavüz olayıydı. Her ne olursa olsun bir İNSAN veya HAYVAN tecavüze uğramayı hak etmez. -3 puan aldı. Dili ve konusu güzeldi ve merakla okumuştum. Sayfaları çevirdikçe ortaya çıkanlar sizi şoka uğratacak.
Kitaba puanım 7/10.
Başka bir kitap incelemesinde buluşmayı diliyorum. Okur kalın, mutlu kalın.