Günler Haritasını
2021 4. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 14:21
(Spoiler uyarısı) Günler Haritası seriye yeni bir soluk getirdi bence. Çocukları ve Ymbryne leri hortlakların elinden kutardıktan sonra Emma'nın istediği üzerine Jacob ailesinin yanına dönüyor. Ailesi onun aklını kaçırdığını. Hayali arkadaşlarla konuştuğunu düşünerek onu bir akış hastanesine kapatma kararı alıyorlar. Ama birde ne görsünler. Akıl hastanesine giderken karşılarında Tuhaflar var... Bayan Peregrine'nin çocukları hep çocuk olarak görmekte ve onların büyüdüğünü kabullenmemktedir. Onlara çok saçma görevler verilir. Görevinden memnun olmayan Jacob dedesinin izinden gitmeye karar verir. İp uçları bularak bir göreve çıkarlar. Jacob'la beraber toplam beş çocuk yola çıkar. Görevlerini tamamladıktan sonra yeni bir işleri vardır. Noor adındaki bir kızı güvenli bir bölgeye almak. Ama işi ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Bayan Peregrine onları kurtarır. Ama çok sinirlidir. Jacob, Bayan Peregrine'e boyun eğmeye hiç niyetli biri olmadığı için eline yüzüne blaştırdığı görevi tamamlamak için tek başına yola çıkar. (Bu yolcukta Emma bile yanında değildir. Çünkü Emma, Jacob'u çok kırmıştı.) Emma'ya davranışlarından dolayı çok sinirlendim. Jacob'a çok kötü davrandı. Jacob'ın duygularıyla sürekli oynadı. Çocuğun kalbini çok kırdı. Bu yüzden Emma benim gözümden düştü. Jacob'u taktir ediyorum. Bir kere gücünü artık istediği zaman kontrol edebilme yeteneğine sahip. İkincisi,arkafaşlarını hiçbir şeye zorlamıyor. Diyoki " ben .......ya gidiyorum. Gelmek isteyen gelebilir." arkadaşlarından isteyen onunla gidiyor istemeyen gitmiyor. Gitmeyenleri hiçbir şekilde suçlanıyor. Ama bir sıkıntı olduğunda herkes Jacob'u suçluyor. Çünkü gitme planı onundu. Öyle bişey olamaz. Kimse onları zorla bir yere götürmedi. Kendi tercihleriydi. Noor'a olan duygularım karışık. Diğerlerine güvenmemektw çok haklı. Aslında iyi bir kız gibi ama kitapta az bahsedildiği için pek tanıyamadığımız bir karakter. Serinin Beşinci kitabı " KUŞLARIN KONFERANSI" kitabı ülkemizde çıkmadı. Ama yurt dışında var. İthaki yayınlarından isteğim. Kitabı lütfen çıkartın. Seri yarım kaldı. Yazar 23 Şubat 2021 tarihinde altıncı kitabı çıkartacak. Ama biz hala Beşinci kitabı okuyamadık. Lütfen çıksın kitap. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Günler HaritasıRansom Riggs · İthaki Yayınları · 2019753 okunma