2021 5. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2021 12:37
Üçlemenin son kitabını da okumuş bulunmaktayım. Devam kitapları da var aslında ama onlar bu dönemin öncesini anlatıyor. Öncelikle seri içerisinde en kolay okuduğum kitap bu kitaptı. Daha önce de söylediğim gibi ben bir kitapta karakterlere bağlanırım onlarla yaşar onlarla var olurum. Serinin son kitabında az çok bu gerçekleştiği için ve olaylar çok hızlı aktığı için okuması kolaydı ve en çok da bu kitabı sevdim. Konusuna değinecek olursak 2. Kitapta katır evrene hakim olma tutkusuyla ikinci vakıfı aramaya başlar. Ama ikinci vakıf gerçekten var mıdır? Varsa nerededir? Tek bir yerde mi toplanmışlardır yoksa evrenin her yerinde adamları mı vardır? Hiçbiri belli değildir. İlk kısımda katırın bu arayışını okuruz. Ikinci kısimda ise birinci vakıftakilerin arayışına şahit oluruz. Burda en sevdiğim karakter Arcady. Kitapların ve filmlerin içinde büyümüş olan Arcady, korkusuz ve maceracıdır. Ayrıca çok da zekidir. 14 yaşında olmasına rağmen birinci vakıftan olan babasının diğerleriyle olan konuşmalarını dinler ve kütüphanecilerden biriyle ikinci vakıfı ve katırla ilgili bilgileri toplamak için Kalgan'a gizlice gitmeyi başarır. Devaminda yaşananlar herkesi (ben dahil) şoka uğratır. Herkes bir seyleri bildiğini sandığı halde yazarcım bizi şoka uğratarak şaşırtır. Daha ne olabilir ki dediğimiz noktada şoka ugramaya devam ederiz. Şok üstüne şok anlayacağınız. Çok çok sevdim. Ilk kitabı okumakta zorlanıp bıraktıysanız tekrar elinize alın derim. Çünkü seri giderek güzelleşiyor... söylecek daha çok şeyim var bu seriyle ilgili ama susuyorum okuyun okuyun okuyun diyorum.
İkinci VakıfIsaac Asimov · İthaki Yayınları · 20202,079 okunma