instagram.com/p/CKU_9jEFWPl/?...
Tam bir başucu kitabı. Eğer bir öğrenci yahut öğretmen adayı iseniz, bizzat öğrenci ve öğretmen iseniz, okul içinde veya dışında herhangi bir şekilde kendinizi ilim öğrenmek ve öğretmekle mesul hissediyorsanız, bir anne- baba iseniz ve evladınızın temel eğitiminden kendinizi sorumlu hissediyor ve bu işi hakkını vererek yapmak istiyorsanız... Bu kitabı okumadan ölmeyin. Hatta Allah ömür verirse iyice sindirene kadar tekrar tekrar okuyun. Ben öyle yapacağım inşallah. Bu kitabı bize ödev olarak veren Eğitim bilimleri hocama teşekkür ediyorum.
EĞİTİM AHLÂKI
PROF DR MUHAMMED ŞEVKİ AYDIN
"Öğretmenim,
Beni kaba davranışlarımdan dolayı sevmiyorsanız, görgü kurallarını öğrenebilirim.
Pis olduğum için benimle ilgilenmiyorsanız, temizlenebilirim.
Bilgisizliğimden dolayı beni suçluyorsanız, öğrenebilirim.
Ama beni mevcut yeteneklerimden dolayı suçluyorsanız, değişmesi gereken sizsiniz öğretmenim..."
"Ahlaki erdemlere dikkat çeken ancak hayatın güncel olayları konusunda pek bir şey söylemeyen ahlak anlayışı veya ahlaki bilgi, teorik ve soyut kalmakta, pratik hayatın değerini ıskalamaktadır. Oysa insan varlığı ve hayatı somutluk ve pratiğe ihtiyaç duyar."
#bookstagrammers #book #bookstagramturkey #books #bookstagram #bookstagramtürkiye #bibliyofil #bibliyoterapi #kitap #kitapkurdu #kitapokur #kitaplar #eğitim #öğretmen #eğitimahlakı #öğrenci #ilim #psikoloji #eğitimbilimi #eğitimbilimleri #kpss #öabt #ilahiyat #ilahiyatfakültesi #dib #diyanet #türkiye #eğitimsistemi #çocuk #okul
instagram.com/p/CKU_9jEFWPl/?...