Puan vermedi·60 syf.····Okunma: 17 Ocak 2021 11:26 Stefan Zweig - Bir Kalbin Çöküşü İnceleme
Bu zamana kadar ailesi için çalışıp didinmiş, karısı ve kızı için kendi ömrünü tüketmiş bir baba. Salomonsohn, bu kadar kendini tüketmesine rağmen karısı ve kızı tarafından istediği sevgiye karşılık alamamaktadır. Onların başka birine dönüştüğünü, para ve eğlenceden başka hiçbir şeyle meşgul olmadıklarını gördükçe kendi iç dünyasına daha da kapanır. '' Ah, para, kahrolası para onları bozdu... Onları bana yabancı yaptı... Aptalım ben, sürüyle para biriktirdim ve kendi kendimden çaldım, kendimi fakirleştirdim... Ve böylece onlara kötü oldum...''. Yüreğini parçalayan bu acı, onu daha nereye kadar götürecekti.
Stefan Zweig bu eserinde bize kendi için hiç yaşamamış olan bir adamın hüzünlü öyküsünü sunar. Baş karakter Salomonsohn, hayatını bu denli etkileyen şeylerin yaşlanınca fark etmesinden doğan acı onun sonunu yavaş yavaş hazırlıyor ve bir kalbin çöküşüne götürüyor. Her zamanki gibi Stefan Zweig bu eserinde de okurken adeta yaşıyormuşcasına hissettiriyor.