2021 6. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2021 22:32
Aslında “Hep Yek”ten önce yazılmış olmasına rağmen ben “Hep Yek”ten sonra okuyabildim. Seray Şahiner ile ilk tanışmam hikayeleri ile olmuştu fakat romanı daha ayrı bir tat verdi. Özellikle kadın meselelerinin had safhada olduğu bir dönemde, bu eseri okumak algılarınızı daha çok açmanıza yardımcı olabilir. Önce baba dayağı, ardından koca dayağı hatta bunlar yetmemiş gibi ikisi arasında bir de tecavüzcü dayağı karakterimiz “Leyla”nın ve onun gibi tüm Leylaların ne yazık ki kaderi haline getirilmiştir. Toplumsal cinsiyet yargıları yaşama algısını nasıl değiştirir? Belki ben de bir ayrımcılık yapacağım ama hayat yalnızca bir erilin çatısı altında onun yalnızca kişisel (fakat asla ruhsal değil) doyum noktalarını dinamik tutmaktan ibaretse elbette buna yaşamak diyemeyiz. Yalnızca kişisel diyorum çünkü karakterimiz Leyla’nın eşi Remzi ve temsil ettiği tipler ne yazık ki çoğunlukla onarılacak ruhsal bir yapıya sahip olmazlar. Şahiner de bu acı verici durumu akıcı ve gerçekçi bir üslupla işlemiş.
 AntabusSeray Şahiner · Everest Yayınları · 20195,3bin okunma