2021 2. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2021 22:08
Mutluluk Zülfü Livaneli Psikolojik tahlilleri ile beni kendine bağlayan muhteşem yazar her kitabını bir solukta bitirmek isterim. Mutluluk kitabında en merak ettiğim konu profesör İrfan, Meryem ve Cemalin hikayelerinin nasıl birleşeceği oldu. Meryem'in amcası tarafından tecavüze uğraması ve ölüm infazının verilmesi ile başlayan bu yolculukta birçok düşünce yapısını görüyoruz aşırı İslamcı grupların ve solcuların savaşı , İslam'ın yanlış bir şekilde insanlara anlatıldığı, kadınların değer görülmediği kadın olmaktan utanıldığı bu kitap bize Meryem'in kaderinin değiştiği hayatı anlatıyor . Profesör İrfanın değişen hayatı ve insanların kaderini değiştirecek olma fikri de bu kitabın düşüncesi Meryem ve Cemalin hikâyesi bizi bambaşka diyarlara götürüyor doğu batı Anadolu'nun her yerine. Film ve kitabın hemen hemen bağdaştığı noktalar olsa da kitabı beni daha çok etkiledi. ülkemizin 3 farklı fotoğrafını bu karakterlerde görmek mümkün.Kimse hayatından memnun değil. "Herkes derin bir huzursuzluk içinde kıvranıyor; daha iyi bir hayata ulaşmak istiyor ama o yeni hayatın ne olduğunun da farkında değil."
MutlulukZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi Yayınları · 202443,6bin okunma