2021 4. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2021 19:06
Ahmet Ümit’in muhteşem kalemi tarihi polisiyeyi ve psikolojiyi birleştiriyor. Yirmi bir yıl önce onu terk edip giden sevgilisinden gelen telefonla hayatı değişen Müştak, ona onca acı ve psikolojik sorunlar yaşatmasına rağmen karşı koyamadığı ünlü tarih profesörü eski sevgilisinden gelen yemek teklifini kabul eder ancak onu sevdiği kadının cansız bedeni karşılar. Psikojenik füg hastası olan Müştak sevgilisinin yanına gelene kadar ve sonrasında olan hiçbir şeyi hatırlamaz,gerçek olan tek şey ona ait olan cinayet silahi ve çok sevdiği sevgilisinin cansız bedenidir. Sevdiği kadını öldürmüş olabileceğini düşünerek paniğe kapılır. Şüpheleri kendi üzerinden atmaya ve cinayeti neden işlediğini anlamaya çalışırken eski sevgilisinin üzerinde çalıştığı tarihi projeyi keşfeder ve romanın tarihi kısmı aralanmış olur. Fatih sultan Mehmet dönemi, İstanbulun fethi edebiyatla harmanlanırken,osmanlı döneminde yaşanan olayların işlenen cinayetle ilgisi olabileceği ortaya çıkar. Sürükleyici, bilgilendirici güzel bir polisiye roman. Başkomiser Nevzat kitaplarının hayranı olarak okurken oldukça keyif aldım:) keyifli okumalar :)
Sultanı ÖldürmekAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202124,6bin okunma