2021 10. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2021 00:00
Dünya ya çarpmakta olan dev bir asteroit tespit edilmişti. Dev asteroiti parçalamak için hazırlanan dört adet füze yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık 2033 te asteroide fırlatılacaktır. Füzelerin fırlatılması asteroidin parçalanması olayı insanlarda heyecan uyandırır. Bu olayı seyretmek için binlerce insan şehrin yüksek bir tepesine çıkarlar. Mekatronik mühendisi Kaan ve fizikçi eşi Sahra'da ordadır. Herkes panik ve heyecan içinde beklerken nihayet füzelerin fırlatılma zamanı gelir. Dört füze arka arkaya fırlatılır. 3....2...1.. boommm Asteroid parçalanmış görev başarı ile tamamlanmıştır. Fakat bir süre sonra çok yoğun bir enerji, yeşil mavi halkalar ve elektriklenmeler oluşmaya başlar. Gökyüzünden yere şimşekler düşer. Binlerce ölüm olur. Fizikçi Sahra'da şimşeğin çarptığı şanssız kişilerden biri olur. Bu durumda Eşinin tek isteği karısını ve oğlunu kurtarabilmektir. Bundan sonrası tabi ki hikayenin asıl kısmı Merak edenler okuyup öğrenebilir herşeyi de anlatmayayım burda... Anlatım iyi, dil akıcı. Kalın bir kitap olmasına rağmen hemen okunuyor. Betimlemeleri dozundaydı. Ara ara bilimsel bilgiler içeriyordu. Tekrarlanmış yerler basit yapılı cümleler yoktu. Karakterlerin konuşma cümleleri ayırt ediliyordu.(Okuma hızımı düşürdüğü için konuşma cümlelerinin belli olmaması beni rahatsız ediyor) Standart bir kurguya göre başarılıydı. Fakat ben kitaba başlarken daha ütopik bir dünya beklentisi ile okumaya başladığım için  pek beklediğim gibi olmadı. Başlarda biraz ağır ilerlemesine rağmen sonlara doğru heyecanı arttı. Öyle de bir yerde bitti kii... Bazı anlar vardır; istediğiniz bir eşyaya sahip olma arzusu veya yaşamak için can attığınız bir durum veya duygu. Tanımak bilmek elde etmek istersiniz. Kitabı bitirince bende böyle bir zaaf içinde devamını hemen okumak öğrenmek istedim İnşallah çok fazla beklemeden devamını okur öğreniriz..
SpektrumAdem Özöndel · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık(KDY) · 202033 okunma