2021 4. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2021 18:51
*Spoiler* *Bgm: Daniel Jang - Thinking Out Loud violin cover* Kitabı hiç böyle beklemiyordum. Çok küçükken klasikler okuduğum zamanlar hep ilgimi çekerdi bu kitap ama bi türlü sıra gelmemişti. Dümdüz bir nasihat kitabı şeklinde düşünürdüm hep ve hikaye olduğunu görünce biraz şaşırdım. İçinde neden iki farklı hikaye olduğunu yine anlamadım ama ikisi de çok güzel şeyler anlatıyordu. Çocuklar okusa ve hayata bu bakış açısıyla başlasa ne güzel olur. Kitapta dini ögeler çok fazlaydı. Bu kadar dindar olabileceklerini hiç düşünmezdim ama din üzerinden toplumsal değer ve ahlak güzel bir şekilde anlatılmış. Michael'in zengin adam çizme yaptırmaya geldiğinde adamın arkasına bakması ve o gün adamın ölmesi garip gelmişti. Herhalde adamın arkasında Azrail'i gördü diyip gülmüştüm sonra onun da bir ölüm meleği olduğunu ve gerçekten orada ölüm meleğini gördüğünü okuyunca biraz şaşırdım. İkizlerin hikayesinin de Michael ile bağlantılı olması çok hoştu cidden. İnsan ve sevginin bu kadar bir arada kullanılması.. Ben de insanın sevgi ile birçok şeyi güzel kılacağına inanan birisi olarak bu vurguyu çok beğendim. "Sevgi dolu insan, Tanrı'nın yanında olur. Tanrı onun içinde olur. Çünkü Tanrı, sevginin ta kendisidir." İkinci hikayede genel konu sanırım hırsın ne kadar kötü bir şey olduğu. Hikayenin sonuna hırs ile ilgili bir söz iliştiriverdim: "Hırs, sebeb-i hasarettir." İnsan öyle aç gözlü bir varlık ki, asla gözü doymuyor. Her şeyde, her konuda.. İlk başta küçük kardeşin ablasına söyledikleri çok haklı şeylerdi aslında. Bizim derdimiz tasamız yok, düşünecek malımız yok, kaybedecek pek bir şeyimiz yok. Gerçekten çok beğendim bu iki hikayeyi de. Çocukların gerçekten okuması ve hayatına yerleştirmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum ve tüm çocuklara önermeye çalışacağım
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Karbon Kitaplar · 2019234,2bin okunma