Assassin’s Creed: Kağan’ın Mezarı |4/5|
Son Nesil ile başlayan macera, Kağan’ın Mezarı ile devam ediyor. Benim merak ettiğim şey ise neden bu seriye Son Nesil serisi deniyor, Son Nesil ilk kitabın adı… Neyse, bu detay bir yana, bu kitap ile birlikte bu seriyi sevdiğime karar verdim. Kaç kitap sürecek bilmiyorum ama bu kitap hem hikayeyi geliştirdi hem de ilk kitapta olanların daha fazlasını ortaya koydu. Bu açıdan bile bence başarılı bir devam hikayesi olmayı başarmış.
Daha önceki kitabın yorumunda dediğim gibi, Assassin’s Creed benim oyunlarını çok sevdiğim bir seri. Kitaplarını da elimden geldiğince tüketmeye çalışan biri olarak bu seriyi de oldukça merak ediyordum. İlk kitabın beklentilerimi karşılaması bir yana beklemediğim bazı unsurlar da koymuştu ortaya. O unsurlardan biri olan, Assassin ve Templar’lar arasındaki mücadeleye objektif yaklaşma olayı bu kitapta da başarılı bir şekilde sürdürülmüş. Kitabın, hikaye olarak gittiği yönü beğendim. Ki bu yönü haricinde artık Assasin’s Creed içerisinde klişeleşmiş bir hikaye örgüsüne sahip.
İlk kitaptaki geçmişte geçen sekansların üzerine daha çeşitli yönlere gidilmiş olmasını da beğendim. İlk kitaptaki hikayenin geçmiş tarafının kullanımını sorgulamıştım, bu kitap o konuyu daha iyi becermiş diyebilirim.
İki kitabın da çevirisi iyiydi diyebilirim. Çeviren kişinin oyunlarla yakın bir ilişkisi olduğunu biliyorum ve bu yakınlık çeviriye de yansımış bence.
Karakter gelişimiyle, aksiyonuyla ve devam etmekte olan olay örgüsüyle Assasin’s Creed Kağan’ın Mezarı bence iyi bir devam kitabı. Üçüncü kitabı henüz okumadım ama bu serinin de bence Assasin’s Creed evreni içerisinde önemli bir yer tutması gerekiyor. Netflix’in bu kitabı uyarlayacağını düşünüyorum. Haklı çıksam da çıkmasam da üzülmeyeceğim ama tahmin ettiğim gibi çıkarsa, bu kitapların daha değer göreceğinden ötürü mutlu olacağım.
Tarihimizi unutmayacağımız güzel günler dileğiyle. Kendinize iyi bakın.