Korkusuzca yazılmış bir roman
2021 12. kitabı
Kemal Yılmaz tarafından kaleme alınan Ben Bir Yalan Uydurdum alışılmışın dışında konusu ile sürükleyici bir roman. KUMANYA adlı ülkenin; başkenti Yersen'de üretilen yalanlarla halkın başına getirilenler anlatılmakta. Bir distopya gibi görünse de son derece gerçekçi bir yergi romanı. Çok akıcı bir dil ile yazılmış romanda kahraman isimleri kullanılmamış. Hangi zamanda geçtiği de bilinmemekte. İşte bu adı olmayan kahramanları ve Kemal Yılmaz tarafından kurgulanarak adı verilen ülke Kumanyayı tıpkı olaylar gibi zihninizde siz canlandırıyorsunuz. Bu da okurken ayrı bir keyif vermekte. Romanın üslubu mizahi olduğundan da su gibi akıp gitmekte. Basit bir yalanın kitleler üzerindeki etkisinin ne denli olduğunu görebileceğiniz romanda bu da olmaz diyebileceğiniz bir yalan yok çünkü gerçek yaşamda daha beterlerini herkes yaşıyor ve ne yazık ki bu yalanlara tahmin edilemeyecek kadar çok fazla insan da inanıyor. İşte Ben Bir Yalan Uydurdum 'da bu çelişki resmedilmiş. İyi ve kötünün mücadelesi yalan kavramı üzerinden verilirken akıcı dili, yalın anlatımı ile umarım hak ettiği yeri bulur.
Ben Bir Yalan UydurdumKemal Yılmaz · Yeni İnsan Yayınevi · 202020 okunma