Gönderi

Atasözlerinde cinsiyetçilik
"Kız doğuran dövünsün, oğlan doğuran övünsün"
Sayfa 22
··
218 Gösterim
7 Yorum
Aklıma hep bir twit var o geliyor bu kız - oğlan mevzularında, “Bahçeli eviniz yoksa oğlan çocuk çok zor” :D böyle bir atasözü olsaydı örneğin ben rahatsız olurdum ama bazı erkekler cinsiyetçi atasözlerinden rahatsız olmak şu yana dursun, yön bulup ona göre davranıyor. Benim en sevmediğim “dişi köpek kuyruk sallamasa eril köpek peşinden gitmez” elimde olsa şunu yazan kişiyi köpeklerle incitirdim.
Önceki 2 yanıtı göster
Konuyla belki hiç hiç alakası yok belki ama cinsiyetçilik her yerde var maalesef. Erkek pembe renk giymez, küpe takmaz vs. Kadınlar tamir işlerinden ne anlar. Evi çekip çeviren kadındır/erkektir vs. Bir de şu konu da var, sinir olduğum. Oyuncaklar örneğin; kız çocuklarının barbie, tencere-tava, elektrik süpürgesi gibi oyuncakları var. Erkek çocuklarınsa silah, araba-kamyon gibi oyuncakları. Daha çocukken hatta bebekken empoze edilen şeyler bunlar bence. "Kız çocukları temizlik yapmalı, temizlik onların görevidir" ; ya da "erkekler bağ bahçe işleriyle uğraşsın ya da kahveye gitsin." Bu anlayıştan nefret ediyorum tek kelimeyle. Kusura bakmayın çok doluyum bu konuda.
11 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
“Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin.” (!)
Önceki 1 yanıtı göster
Hayır ben söylemiyorum kesinlikle katılmıyorum da kadını aşağılamaya yönelik söylenen bir atasözünü yazdım sadece
Bu yorum görüntülenemiyor
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla. Aslında genele yöneliktir ama neden oğlum sana söylüyorum damadım sen anla değildir neden neden 😂😂
Erkek "yüce" bir varlık haliyle her şeyi biliyor. Tabii ki kıza diyecekler :))
1 yanıtı göster
Reklam
Kızını dövmeyen dizini döver😈
“Kız elin, oğlan evin”
2 yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.