2021 8. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2021 21:09
Merhabalar "Ahh Uğultulu Tepeler! "diye sitem ederek başlıyorum yorumuma . Kitapla ilgili söylemek istediğim çok şey var aslında. Ama kelimelere dökememekten korkuyorum. O yüzden kitapta beni rahatsız eden bir kaç şey ile başlangıç yapacağım. Öncelikle kitabı sevmedim. Brontë kardeşlerden ilk Jane Eyre okumuş biri olarak bu kitap büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kitaptan sonra yaptığım araştırmaya göre zaten o dönemde de hiç bir zaman Jane Eyre kadar çok sevilmemiş . Ama Brontë soyadı ile oldukça da satılmış. Kadın karakterler oldukça silikti kitapta. Karakter ve mekan betimlemeleri çok çok azdı. Duygulara sadece kadınlarda çok az yer verilmiş. Özellikle baş karakter Heatcliffe ile Catherina'nın duygularını neredeyse hiç bilmiyoruz. Belki de anlatıcının üçüncü şahıs olması da bu durumu etkilemişti. Ancak onu seviyordu denmiş ve bitmişti. Ne derece sevdiği, ne kadar sevdiği, niye sevdiği ayrıntılandırılmamış . Böyle olunca da dedikodu gibi havada kalmış yazılanlar. Tabi okuyucu ve karakter arasında da bağ kurulamıyor, yani en azından ben kuramadım. Böyle kitaplarda sonunda vurucu bir son beklersiniz ancak konuşma bitince kitapta bitmiş. Olaylar bi yere bağlandı ancak "Ee ne oldu şimdi?"dedim. Çarpıcı bir son beklerdim. Biz bu kitabı #okuyorumluyoruz grubu ile okuduk . Gruptaki çoğu arkadaşla aynı düşünce de olmak beni rahatlattı. Baya zorlayıcı bir okuma oldu. Ikinci kez yarım bırakmak istemediğim için bitirdim desem yalan söylemiş olmam. Tavsiye edemeyeceğim bir kitap oldu. Umarım siz okursanız beğenirsiniz. Sevgiler
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Koridor Yayıncılık · 201658bin okunma