·800 syf.····Okunma: 03 Şubat 2021 15:16 Hayali arkadaş kitabında 7 yaşındaki christopher annesi kate ile birlikte annesinin zorba sevgilisi jerry den kaçmak için pennsylvanniaya ya kaçarlar. Bir gün christopher okul çıkışından sonra kaybolur ve 6 gün sonra koruluktan çıkıp geldikten sonra hiç bir şey eskisi gibi değildir. Annesinin ve christopher ın hayati ya düzelmiştir ya da cehenneme dönmüştür.
Şimdi gelelim kitabı nasıl bulduğuma kitap aslında güzel sürükleyici bir korku gerilim kitabı. Ama yazarın geçmişine baktığımızda kendisinin aslında kitap yazarı değil bir tv ve sinema için senarist olduğunu görüyoruz. Zaten bu ikinci kitap deneyimi buna rağmen yinede başarılı olduğunu söyleyebilirim. Bu arada kitabın yazarı güzel ve çirkin filminin aynı zamanda bir zamanlar efsane olan jericho dizisinin senaristi.
Kitapta çok çok çok fazla stephen king esintisi var zaten yazarda bunu girişinde inkar etmiyor ve kingten esinlendigini cesaret aldığını söylüyor. Kitap bana üstadın o ve mahşer kitabindan çok fazla esinlenilmiş gibi geldi ve ayrıca castle rock dizisinden de esinlenilmiş.
Sonuç olarak bence okunulası bir korku kitabıydı tavsiye ederim.