2021 6. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2021 17:07
Takılan sorular; Din ve Bilim Çatışır mı? İslam Akıl Dini mi? Din sınırlıyor mu? Allah'ı nasıl anlatırız? Acaba Allah nasıl düşünür? Allah hem günaha izin verip hem cezalandırıyor mu? Evrenin düzenini kim kurmuş ve yönetiyor? Dünya düz mü? Değişim ve süreklilik nasıl anlaşılmalı? İnsan bilinemez bir meçhul mü? İnsanın ilk yaratılışı nasıl? Görme merakı insana ne kazandırır? Cinler görülür mü? Rüyayı nasıl anlamalıyız? Müslüman bir ailede doğmak avantaj mı? İbadetsiz inanç ve din olur mu? Oruç Perhiz mi? Sıkıntılı zamanlarda inançta bir sarsılma olur mu? Afetleri günaha bağlamak doğru mu? Neden hep beni buluyor? ve son kısmında ateistlere deistlere ve bilime din gibi inananlara sorular bulunuyor ----------------------------------------------------------------- Kitap, sohbet havasında yazılmıştır. Benim için çerez bir kitaptı. Öğrenci soru soruyor ve hocamız cevaplıyor soruları bu şekilde ilerliyor. Sayfa düzeni gayet iyi kapak da hoşuma gitmişti. Öğretmen olduğumda lise düzeyindeki öğrenciler için önerebileceğim bir kitap olarak kütüphaneme eklemiş bulunuyorum.
Kafama TakılanlarCağfer Karadaş · Diyanet İşleri Başkanlığı · 2023630 okunma