···Okunma: 07 Şubat 2021 21:05 Oscar Wilde'ın tek romanı olma özelliğine sahip Dorian Gray'ın Portresi, felsefi bir çok düşüncenin imgesel yansıtıcılarla pekiştirilip okuyucuya aktarıldığı etkileyici bir eser. Yüz güzelliğiyle gören herkesi büyüleyen, gençliğinin en güzel yıllarında olan Bay Gray, ressam Basil Hallward ve Lord Henry ile tanışır ve hayatı böylelikle çok farklı bir yöne evrilir. Basil Hallward'ın Dorian Gray'i en ince detayına kadar tüm güzellikleriyle resmettiği portreyle başlar her şey bir bakıma. Portre imgesi aslında Dorian Gray'in gençliğini gözler önüne serdiği gibi insanın içindeki tertemiz, hırpalanmamış ve kirlenmemiş duyguların güzelliğini de temsil etmektedir. Portre yapıldığı ilk günden itibaren Dorian Gray'ı saran endişe, aslında geçen yılların yüzündeki çizgilere yansıyacağı ve portredeki hayranlık verici güzelliğinin kalmayacağı endişesi olduğu kadar, kibrin esiri olma ve korkunç bir kişiliğe dönüşebilme potansiyelinin verdiği korkudur da ayrıca. Düşündürücü ögelerin ve yaklaşımların yer aldığı, derin psikolojik tahlil içerikli, okumaktan keyif aldığım bir kitap oldu. Tavsiye ediyorum.