Başarılar Dilerim
2021 28. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2021 00:32
Merhabalar 1k ailesi... Öncelikle Franz k. Beyi okumayanların bu kitapla kesinlikle başlamaması gerektiğini söyleyeyim. Gidin dönüşümü falan okuyun daha sonra illa ben Kafka okuyacam diyorsanız alın okuyun. Üslup aynı yazım aynı bildiğimiz Franz k. Kitabı okumadan önce kesinlikle Franz k.'nın hayatını önceden okumalısınız. Bu adam bu kadar gerilimi, belirsizliği, kaosu, kadına düşkünlüğü nasıl yazdı diye beyniniz yanabilir. Konuya değinmeyeceğim - spoiler vermeyeceğim çünkü kitapta spoiler verebileceğim birşey yok. Bir dava türküsüdür tutturmuş davanın ne olduğunu bilen yok kitabın sondan bir önceki bölümde birşeyler anlatılmaya çalışmış o kadar oralar fena değil. Kitabın son bölümü niye öyle bitti ben anlamış değilim anlayabilen varsa burada bir cevap yazarsa bizde seviniriz. Ayrıca 8. Bölüm pat diye yarıda kesiliyor yayımcının notunda belirtilmiş. Bunun nedenini merak edenler ancak biyografiden anlar ama şöyle söyleyeyim Kafka hayatı boyunca Martin Eden kadar şanslı değildi değeri öldükten sonra anlaşıldığından, kitaplarını bastıran arkadaşı o bölümün devamını bulamamış olabilir. Sonuç olarak herkesin beğenebileceği bir yapıt değil. Kitabın ilk bölümünden itibaren bir belirsizlik ve gerilim mevcut. Dolayısıyla bu tarz kitaplar sevenler çok daha rahat okuyabilir. Kitabın çok fazla farklı baskısı mevcut bu konuda ben koridor yayıncılığı tercih ettim sayfa şekli ve cildi hoşuma gitmişti ortalama her yayın evi 280 sayfa basmış kitabı almadan önce bunu dikkate almanız sizin için faydalı olabilir. Normalde herkese iyi okumalar dilerim lakin bu kitabı okuyacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum.
DavaFranz Kafka · Koridor Yayıncılık · 201763,8bin okunma