·328 syf.····Okunma: 05 Şubat 2021 13:18 Selamlar keyifli hafta sonları. Bugün @aydanin_kitaplari ile çok beğenerek okuduğumuz bir kitabın yorumuyla geldim: Ayşegül Çiçekoğlu - Bir Duygudan Fazlası.
Üç eski arkadaş yirmi dokuz yıldır her yıl yaptıkları gibi Yiğit’in doğum günü için bir araya gelmişlerdi. Otuz dokuz yıldır arkadaş olan bu üç güçlü kadın hem çok iyi arkadaştı hem de birbirlerinden sakladıkları şeyler yüzünden, birbirlerine bakarken çekiniyorlardı. Onlar sohbete dalmışken içeri, Deniz’in güzel kızı Eylül ve Yiğit girdi. İkisine bakan üç kadın, bu çocukları çok seviyorlardı. Yiğit ve Eylül’ün birleşen elleri, “Biz evleniyoruz,” demeleri Zerrin ve Rojda’yı çok mutlu etmişti. Rojda, Yiğit’i oğlu gibi severdi ve Eylül’le çok mutlu olacağını düşünmüştü ki Deniz’den “Hayır!” çıkışı gelene kadar!
Kimse Deniz’in çıkışına anlam verememiş, gözler Deniz’e çevrilmişti: İşte şimdi sırların dökülme vakti gelmişti!
Bu üç kadın birbirlerinden neler saklıyorlardı?
Kitabın yirmi üç sayfasını okudum, kaldım. Normalde âdetim değildir kitabın sonuna bakmak ama elimde değildi, ne yapayım? Neyse, sonrasını rahat bir şekilde okudum desem de inanmayın. Çünkü kitapta ne olaylar var okurken şaşırıp kaldık Aydan ablayla. Kime kızacağımızı kimin haklı olduğunu karıştırdık vallahi. Size bir tavsiye okurken tek okumayın çünkü biriyle sohbet etmek isteyeceğinize eminim. Biz çok keyifli bir okuma yaptık Aydan ablayla ve bana eşlik ettiği için çok teşekkür ederim, tek başıma bu kadar zevk almazdım.
Kitabı kapattığımda “Bir kitabın adı bir kitaba bu kadar mı yakışır?” dedim. Çünkü içinde birçok duyguyu bize hissettirdi. Akıcı anlatım ve güzel bir kurgu birleşince bir de merak işin içine gelince çok çabuk bitti. Ellerine sağlık Ayşegül ablacım Yiğit ve Eylül’ün evlilik hayalleri gerçekleşecek mi, bu üç kadın neler saklıyor, merak ettiyseniz, kesinlikle okuyun.