Kitabın yazarı olan Özcan Yüksel kendinden bahsederken; ömrü boyunca kilo sorunu ile mücadele edip pek çok değişik diyet denediğini söylüyor. Ben de benzer biçimde yaşam sürdüm ve kilo sorunu ile mücadelem halen sürüyor. En az otuz yıldır bu konu ile ilgili ne bulduysam okudum. Muzaffer Kuşhan’ı Milliyet Gazetesi için hazırladığı kitapçık şeklindeki eki okuyarak başlayan bilgilenme çalışması sürecim halen devam ediyor. Doğru-yanlış pek çok şey öğrendim, bunları kendi üzerimde test ettim ve neredeyse bir diyetisyen kadar bu konulara hakim olduğumu düşünüyorum artık. Tüm bunların ışığında “Ketojenik Diyet” kitabında önerilen hususlar için diyebilirim ki “İŞTE BUDUR”. Anlaması biraz temel bilgi gerektiren konular olabildiğince anlaşılır ve basit ele alınmaya çalışılmış. Uygulaması her diyet gibi bazı zorluklar taşısa da emin olun bu anlatılanlar diğerlerinden çok farklı. Eğer kitapta izah edildiği gibi karbonhidrat alımı günlük 20 gramda tutulup kilo başına bir gram protein ve yeterli yağ alımı gerçekleştirilirse müzice sonuçlar ortaya çıkacaktır.