2016 23. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2016 14:42
Kesinlikle okuduğum için pişman değilim, günümüz toplumunda eğitim almış erkeklerin bile kadını bu denli çaresiz cahiller olarak gördüğünü gözler önüne seriyor. Basitçe aklını kullanabilen bir insan bile kadın sadece üremek için bi araç olabilir mi düşününce kendine mantıklı olan cevabı bulabiliyorken erkek sadece, kadınlar yılda 1 yumurta üretirken onlar yüzlerce sperm üretiyor diye daha üstün olup bunu dağıtma hakkına sahip olamaz. Türün devamı böyle düşünen türler ortaya çıkaracaksa eğer zaten yok olması daha iyi olacaktır.
Felsefe
Aşkın MetafiziğiArthur Schopenhauer · Ayrıntı Yayınları · 201816,8bin okunma
Günümüzde bizim kuşaktan hangi erkek demişse bunları ondan uzak dur. Bunun haricinde: Kadınlar aslında yumurta zengini olarak doğar. Hatta yumurtalıkları daha anne karnındayken gelişir. Ceninin ilk aylardaki yumurta sayısı 6-7 milyon civarındadır. Kız çocuğu doğduğunda yumurtalıklarında milyonlarca olgunlaşmamış yumurta hücresi bulunur. Sonraki yıllarda sayı hızla düşer. İlk reglinin görüldüğü yaşlarda yumurta sayısı 400 bine iner. Kadın 37 yaşına geldiğinde ortalama yumurta sayısı 25 bine iniyor. Menopozla da organizmanın yumurta üretimi sona eriyor. Sağlıklı erkekler günde 70-150 milyon arası sperm üretir. -Türün devamlılığı ile ilgili "Gen Bencildir" kitabına bakabilirsin. (Konuya çok farklı bakmamı sağlamıştı.) -Erkeklerin spermlerini tohum gibi farklı yerlere ekmek istemesinin sebebi olarak da "Coolidge Etkisi" diyor ve arttırıyorum.