2020 78. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2020 22:40
Flavia de Luce, 11 yaşında bir kimyager. İlgi alanı ise zehirler. Buckshaw malikanesinde babası, iki ablası ve bir kâhya ile yaşıyor. Büyük büyük dayısından kalma bir laboratuvarda deneylerini yapıyor, gözlemliyor ve öğreniyor. Ablalarıyla hiç anlaşamayan Flavia sürekli intikam peşinde. Dahi kızımız asla pes etmiyor. Hayatı böyle sürüp giderken, bir sabah babasıyla birlikte mutfak kapısının önünde gagasında posta pulu olan ölü bir su çulluğu buluyor. Babasının bu durumdan çok etkilenmesi Flavia'yı kuşkulandırıyor. Olayın ertesi günü bahçede salatalıkların içinde bir adam buluyor, ölmek üzere olan adamın son sözü 'Vale' oluyor. Gecenin bir yarısı babasıyla kavga eden bu adamı kim öldürdü? Tek şüpheli babası gibi duruyor. Hapsedilen babasını kurtarmak için suçu üstüne almaya çalışan Flavia, babasıyla konuşma fırsatını yakaladığında onun yapmadığını anlıyor. Peki o zaman kim öldürdü? Küçük dedektifimiz babasını kurtarmak için geçmişi araştırmaya, olguları bugünle birleştirmeye çalışıyor. Kitabın çevirisi çok güzeldi. Olay akışı zaten şahaneydi. Bir çırpıda bitirdim. Pegasus Yayınları yine bir seriyi daha başındayken bırakmış. Kaliteli serilerin devamını getirmenizi istemek, çok olmaz herhalde. Dört gözle bekliyorum.
Turtanın En Tatlı YeriAlan Bradley · Pegasus Yayınları · 2016272 okunma