···Okunma: 14 Şubat 2021 02:33 Zeze'nin , insanın yüreğini ısıtan sımsıcak öyküsü devam ediyor. Şeker Portakalı'nda 6 yaşında bıraktığımız Zeze'nin bu kez 12 yaşından 15 yaşında bir delikanlı olana kadar geçen zamanda, hem neşe hem de acı dolu maceralarına ortak olmaya devam ediyoruz. Şeker Portakalı'nda çok sevdiği portakal fidanı Miguinho ona veda etmiştir ama Zeze'nin hayali arkadaşları bitmiyor. Bu kez, Adam adında bir kurbağa gelip yüreğinin tam ortasına konuyor. Bir de hayalindeki baba karakteri olan film yıldızı Maurice Zeze'nin içsel konuşmalarında ona eşlik ediyor.
Zeze geçici olarak zengin bir aileye evlatlık verilmiştir. Öz ailesinden uzakta yaşamakta ve bir ruhban okulunda eğitim almaktadır. Zaman zaman koruyucu ailesi ile birlikte kalmakta, zaman zaman yatılı okulda kalmaktadır. Din adına verilenleri sorgulamakta, dünyayı anlamaya çalışmakta, bol bol kitap okumaktadır. Ona verilenlerden çok, ondan saklanan kitapları okumak hoşuna gitmektedir. Zeze'nin özellikle dogmatik bilgileri kabullenmemesi ve akıl süzgecinden geçirmesi çok umut vericiydi. Kitabın en başlarında Şeker Portakalı'ndaki Zeze iken, kitap ilerledikçe yaramazlıkları devam etse de yavaş yavaş Zeze'nin büyüdüğünü hissediyorsunuz.
Zeze'nin içsel seslerinden Adam, daha çok akıl veren ve koruyucu bir arkadaş iken, Maurice ise dinleyen ve sorularla yol gösteren bir role sahip. Arada bir kaç kez çılgınlıklar yapmasına sebep olan vahşi bir ses de Zeze'ye eşlik ediyor ama kötü deneyimlerinin sonucunda onu bastırmayı başarıyor.
Yatılı kaldığı ruhban okulunda yaramazlıkları ile herkesi bıktırıyor ama özellikle dürüstlüğü ve bir de çalışkanlığı ile bir çok sorunu daha hafif cezalarla atlatıyor. Ruhban okulundaki öğretmenlerinden Fellacio bir öğretmenden çok daha fazlası olmuştur Zeze için ve onun verdiği tavsiyeler yol gösterici olmaktadır. Edebiyat öğretmeni ise arasının iyi olduğu diğer bir öğretmendir. Diğer öğretmenleri ile arası pek de iyi değil. Sebebini tahmin etmek zor olmasa gerek
Okulun son senesinde hem fiziken hem de psikolojik anlamda iyice gelişen Zeze, ilk kez aşkla tanışmış ve gençlerin popüler dünyasına adım atmaya başlamıştır. Sinema önlerinde, kafelerde kızlarla buluşan genç bir ergen olmuştur. Bu dönemde okul başarısında bir düşüş olsa da sonlara doğru toplamış ve iyi bir derece ile okuldan mezun olup, hikayenin sonunda öz ailesinin yanına dönmek üzere, yüreğini sıkan bir yolculuğa çıkmıştır. Hikayenin kalan kısmına Delifişek ile devam edelim :)