2016 4. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2016 00:00
Son zamanların popüler konusu olan dünya yaşanmaz hale gelir insanoğlu uzaya kaçar temalı bir kitap ama bunu anlatırken tek bir kişiye bağlı kalınmayıp olayı farklı kişilerin gözünden anlatılmasıyla farklılaşma çalışması içerisine girilmiş ama ne kadar başarılı olduğu tartışılır. Genel olarak başarılı başarılı olduğu söylenebilir ama anlatım yüzeysel geldi bana okurken daha fazla detay istedim, bu nasıl olmuş gibi sorular hep aklımı kurcalarken bir kısmına ilerleyen kısımlarda yer verilirken bir kısmına hiç cevap bulamadım insanlık uzayda yaşıyor ama nasıl? Bu soruya hiç mantıklı bir açıklama gelmedi. Farklı kişilerin gözünden olaylar anlatıldı ama genel olarak hepsinin benzer sıkıntıları olduğundan beklenen etki yaratmaktan uzaktı. Okurken ilerleyen bölümlerde acaba ne olcak diye pek fazla merak ettirmedi ama kitabın son kısmı eğer klasiğe bağlamaz ise güzel yerlere doğru gidecek gibi görünüyor. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim bu kitabı bitirmemi sağlayan yegane karakter bellamy oldu gerek karakter yapısı gerekse kardeşine karşı beslediği güçlü duygular olsun diğerlerinden ayrıldı. Toparlayacak olursam boş vaktiniz varsa okunur ama geniş bir kitap arşiviniz var bunun dizisini gördüm aldım diyorsanız ilk tercihiniz the 100 olmamalı.
The 100Kass Morgan · GO! · 20144,295 okunma