·448 syf.····Okunma: 14 Şubat 2021 20:38 Günlerdir evire çevire elimde tuttuğum, arada başka üstüne başka kitaplar okuduğum, sonunda yolculuğun ilk saatinde bitirmeyi başardığım İnci Düşüm kitap yorumuyla geldim. Başlardı o kadar çok' sevda ve klişe 'geldi ki bir süre daha elimde gezdireceğim diye düşünmedim değil.
Sonra biraz zorlansamda tempoyu tutturdum. Güzel seven adamları severim. Arda da benim sevdiğim tarzda seven bir adamdı.' Hayatta böyleleri kaldı mı ya?' düşündüm durdum okudukça. Asıl kızımız Ayla biraz yordu beni. Böyle seven adam bulmuşsun, bırakmasana peşini!
Kitapta Aslı ve abisi Ardanın ilişkisi beni çok etkiledi. Ne kadar yakın arkadaşı da olsa Alya 'dan çok abisine destek olması sevdiğim detaylardan biriydi. Aileler arasındaki samimi dostluk beni eski yaz tatili anılarıma götürdü. Bence insanların hayatlarında olması gereken en güçlü bağ 'Sevgi' dir.
Kitaptaki aile, dostluk, sevda, saygı bağları şahane işlenmişti. Bunlara kesinlikle lafım yok. Sadece ne kadar seversek sevelim ben hiç kimse için kendimizden bu kadar çok ödün vermeme taraftarıyım. Kitapta eksik bulduğum, tanımlayadığım duygu buydu sanırım. Biraz uzamış olması da beni yormuş olabilir.
Kaçan kovalanır, Kız evi naz evi ve klişeler. Sanırım delice seven bir adam, duygularını sonradan anlayan bir kadın, aile arasi muazzam dostluklar, destek olmaya çalışan kardeş ve sevda kısaca bu kitabın özeti olabilir.