2021 6. kitabı
Yazarımız Anthony Burgess, tümör nedeniyle bir yıldan az ömrü kaldığını öğrenmiş, karısının onun ölümü ardından geçinebilmesi için Otomatik Portakalı yazmıştır. Fakat daha sonra bunun yanlış tanı olduğunu öğrenmiş ama çoktan ünlü bir yazar olmuştur. Baş karakter Alex ve üç arkadaşı birlikte birsürü suça karışırlar. En sonunda bulaştığı suçtan dolayı hapishaneye girer. Alex hapiste bir süre kaldıktan sonra devletin suçluları topluma kazandırmak için oluşturduğu bdeney tarzında bir tedaviye denek olur. Onu topluma kazandırırken nasıl hiç sayıldığını bu tedaviden sonra onun suç işlemeyen bir otomatik makine olduğunu okuyoruz. Kitap devletin suçluları istediği gibi değiştirip onları birer makine haline getirmesini anlatıyor. Devleti bu konuda eleştiren bir kitap. İlk olarak kitap ağırlıklı olarak argo içeriyor. Kitapta argo ve küfürlerin olması rahatsız edici ama vermek istediği mesaj bi oturuşta okunulacak akıcılıkta olması ve sizi hikayenin içine çekmesi gerçekten çok güzel. Okuduğum en farklı distopyalardan biriydi. Otomatik Portakal Anthony Burgess
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024113bin okunma