Polisiye türünde kitap okumayalı baya olmuştu ve böyle akıcı bir kitap ile döndüğüm için mutluyum Kitap aşırı akıcı, yazar bizi betimlemeler ve detaylarla boğmamış. Gerçekleşen bir cinayetin olası şüpheli ve şahitleriyle soruşturma şeklinde devam etti hep. Katil potansiyeline sahip bir sürü karakterimiz vardı, benim için tek katil olabilecek kişinin katil çıkması şaşırtmadı . Fakat bir çok okuyucu için beklenmedik ve şaşırtıcı olabilir Onun dışında dedektifin zekasını ve düşünce şeklini sevdim
Konuya gelecek olursak; Kilyos’ta zengin bir iş adamı olan İhsan Bey’in bazı yaptıkları yüzünden düşmanları epey fazla, sadece iş dünyasında da değil, aile bireyleriyle de arasında sıkıntıları vardır. Bir gün gazeteci arkadaşı Vedat’ı akşam yemeğine davet eder ve yemekten sonra çalışma odasında iş konuşurlar. Sonrasında İhsan Bey, Vedat’tan gelecek olan misafirini istasyondan alıp getirmesini ister. Vedat’ta ünlü bir aşçı olduğunu bildiği Kerim Bey’i istasyondan alarak İhsan Bey’in evine getirir, fakat eve geldiklerinde İhsan Bey’in cesedi ile karşılaşırlar. Burdan sonra ise ünlü aşçı sandıkları Kerim Bey’in aslında ünlü bir dedektif olduğunu öğreniyoruz ve hemen sonra olaya el koyarak sonuna kadar titizlikle katili ortaya çıkarmasını keyifle okuyoruz.