···Okunma: 18 Şubat 2021 18:46 Öncelikle belirtmeliyim ki kitabın dünya listelerinin en çok satan kitapları arasında yer alması çok doğal çünkü çok güzel, insanı etkileyen bir hikayeyi konu alıyor. Bunun yanı sıra yazarın kalemi oldukça sade ama güzel.
Kitabı bir an bile elimden bırakmak istemedim ama zaman zaman kendimi durdurmak zorunda kaldım çünkü bitmesini istemedim. Daha sayfalarca Kya'nın hikayesini okumak isterdim.
Küçücük bir çocuğun insanlar tarafından dışlanmayı kabul edip kendi başına hayatta kalma çabalarını okurken çok içerledim. Bu noktada bir eleştiri getirmeliyim. Yazarın Kya'nın yapayalnız kaldığında henüz yedi yaşında olduğunu çok net belli edemediğini düşünüyorum. Daha çok bir yetişkinmiş gibi kaleme alınmıştı. Daha çocuksu ve daha beceriksiz olmalıydı diye düşünüyorum. Belki de hayat şartları bu şekilde olduğunda yaş önemi yitiriyor olabilir bilemiyorum.
Kitapta hayvanlar alemiyle ilgili birçok bilgi de var çünkü Kya, Vahşi Doğa Bilimine içgüdüsel olarak fazla ilgili. Yazarın da Vahşi Doğa Bilimcisi olması bu bilgilerin yerli yerinde kullanılmasını sağlamış.
Kitapta Kya'nın içler acısı hikayesinin yanında bir de cinayet var. Bütün kitap boyunca kim öldürdü bu adamı diye düşünüyorsunuz. Bir avuç insan dışında herkes Kya'yı suçladı ama tek bir an bile onun yaptığını düşünmedim. Kitabın sonunda katilin kim olduğunu öğrendik tabiki.
Kitabı ben çok beğendim. Sizlere de tavsiye ederim.