kitap yorumu
2021 7. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2021 20:10
Ayşe KULİN'in bir kitabını daha bitirmiş bulunmaktayım. Okuduğum diğer kitaplarına kıyasen sıkıldığım bir kitaptı. Konu ve yaşanan olaylar bakımından ilgi çekici olsa da bu olayların uzun uzadıya anlatılması beni biraz sıktı açıkçası. Kitap, tarihi bir belgesel niteliğinde bence. Yani tarih severler için sıkılmadan okuyabilecekleri bir kitap. Kitabın konusuna gelecek olursak kitap, Hırvat ve Sırplar tarafından sürekli eziyete tabi tutulan Boşnak halkının o yıllarda çektiklerini anlatıyor. Sürekli savaş yapmadıkları halde savaş uyarısı veren ve Boşnak halkını sürekli tehdit eden iki devletin, kendi halkını da Boşnak halkına karşı nasıl kışkırttıklarını, medya yoluyla bunu nasıl yaydığını da görüyoruz. Kitapta yaşanan olaylar ve siyasi karakterler dışında diğer kahramanların-Nimeta, Burhan gibi- kurgu olduğunu öğrendim. Yani Ayşe KULİN aslında bize yaşanan bir olayı anlatıyor. "Bakma Avrupalıların öyle insan hakları havarisi kesilmelerine filan. Kendilerinden olmayana hiç merhametleri yoktur.."
SevdalinkaAyşe Kulin · Everest Yayınları · 202015,2bin okunma