2021 6. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2021 01:45
Kitap, yazarın diğer eserlerinden alıntılarından oluşuyor. Oscar Wilde'ın aforizmaları. 20 dakikada okuyup bitiriyorsunuz kitabı. Aşktan, ekonomiden, İngilizlerden, amerikalılardan, insanlardan, kadınlardan, erkeklerden, sanattan, müzikten... genellemeler yapmasıyla dolu. Çoğu cümlenin genelleme ve kesin yargılardan oluşan dille yazılması beni çok irite etti. Ayrıca yazarın çoğu düşüncesine de katılmadım şahsen. Bazı cümleleri kendi ile çelişiyordu. Ayrıca kitabın kapağı ne kadar güzelse, çevirisi o kadar kötüydü. Daha farklı biri çevirse kitap güzelleşir miydi? Sanmıyorum. Oscar Wilde'ın hiçbir kitabını okumadıysanız bununla başlamanızı tavsiye etmem. Başlarsanız yazardan soğursunuz. Kitapta katıldığım sadece 2 3 cümle vardı. Oscar Wilde'ın hapiste geçirdiği zaman hakkında konuşmaları da ayrıca hoşuma gitti. Can Yayınlarının kısa klasiklerini çok seviyor olsam da bu kitabı sevemedim. Öylesine alıp twet okumak gibi bir şeydi. Çoğuna dislike atma isteği doğmadı değil.
Yalnız Sıkıcı İnsanlar Kahvaltıda ParıldarOscar Wilde · Can Yayınları · 20247bin okunma
Dostum hemen puan ver 😡
5😔