2021 13. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 11:12
Adak1 sürgün kitabı oldukça sürükleyici psikolojik gerilimi dozunda tutan bir okuma oldu benim için. İlk kitapta sürgün edilen bir coğrafya öğretmenin tayin edildiği yeni görev yerinin insanları, fiziksel ve sosyolojik özellikleri betimlenmiş. Kitapta baş kahraman Nehir Efserin yanında diğer kahramanların kişilik özellikleri anlatılmış. Ama bir yerde Nehir Efserin farkında vardığı bir an var ki o da aslında onun iki dünya arasında gördükleri ve görmediklerine ilişkin yaşadığı tuhaflıklar. " Şehrin karanlık cephesinin insanlarıyla aydınlık tarafının insanlsrının aslında birbirlerini hiö görmediklerini, algılamadıklarını, muhtemelen yanyana geçip gitseler bile bu şehirde hiç karşılaşmadıklarını idrak etti." Aslında Nehir Efser'in bu iki dünya arasında kalmış biri olarak anlatılması ruh halinde ve kişiliğinde bir bölünmüşlük ve toplum içindeki sıkışmışlık metaforik olarak betimlenmiş. Kadim dünyanın kapılarını aramaya ramak kala 1.kitap sona eriyor gibi geldi. Eski yerliler ve onların yeni geleneklerle olan bağı gizem ve sırlarla dolu. İkinci kitap bu sırları açıklığa kavuşturacak mı? Nehir Efser fiziksel ve soyut anlamda yalnızlığı ile nasıl bir mücadele verecek?
Adak Cilt 1Deniz Erbulak · İthaki Yayınları · 202073 okunma