2021 30. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2021 22:35
“Size bir oyun öneriyorum leydim. Benimle bir sır paylaşın ve ben de sizinle başka bir sır paylaşayım.” “O oyunu oynamayacağım.” “Ama zaten oynuyorsunuz. Kime güvenebileceğiniz veya kimin size güvendiğine dair tahminler yapıyorsunuz. Kim ne biliyor? Kimin yüzünde maskeler var? Siz zaten hainin oyununu oynuyorsunuz ve bu oyunda, insan ne kadar iyi olursa olsun, sonunda kazanan bile kaybeder.” Kestra; Lav Çayırlarına sürüleli tam tamına üç sene olmuştu. Bu sürede leydi olmaktan çıkmış kendini korumak için her eğitimi Darrow’tan almıştı. Hayatı böyle giderken krallıkta yaşayan babasından evlendirileceğine dair o mektubu alana kadar. Lakin her şey o mektupla başlasa da birbirini izleyen olaylar sonunu çok ayrı yerlere götürüyor. Görmemesi hatta ölmesi gereken Simon onu kurtarabilecek mi? Kestra hain olacak mı? Darrow yaşayacak mı? Hepsi bir sır perdesinin arkasında gizli.. Çok fazla fantastik okuyan biri olaraktan galiba uzun zamandır böyle vasat bir hikaye okumadım. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştım ama buradaki mesele kalem değil. Kurgunun kendisi.. Sonunun ne olacağını kitabın ortasına geldiğimde tahmin etmek zor olmuyor. Karakterler çok havada kalmıştı o vermeleri gereken duyguyu ne yazık ki alamadım. Galiba artıları toplayan sadece hızlı okunabiliyor olmasıydı. Yazarın kalemi hem yalın hem de farkında olmadan su gibi akıp gidiyor. Yakın zamanda kitabın ikincisi çıktı. Şu sıralar almayı düşünmüyorum ama sonunun nereye bağlanacağını öğrenmek için ilerleyen zamanlarda alacağım🥲
Fantastik
Hainin OyunuJennifer A. Nielsen · Yabancı Yayınları · 2020431 okunma