2021 11. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2021 21:21
Vanya (İvan Petroviç) para kazanmak için yazı yazan, yoksul ve genç bir yazardır. Vanya kentte daire ararken ihtiyar makinist Yereima Smith ile karşılaşır. İhtiyarın ağır ve halsiz adımları İvan’ın hayli dikkatini çeker. İvan pastaneye girer burada da ihtiyarı görür, ihtiyar buraya ısınmak için girmiştir. İhtiyarın ilk önce köpeği ölür daha sonra da kendisi. Vayna daha sonra ihtiyarın yaşadığı evi tutar buraya ihtiyarın torunu Yelena gelir. Vanya ihtiyarın dairesinde yaşarken üvey ailesinin yanına da gider gelir ve böylece üvey ailesinin ve Yeleanın hikayesi başlar. Sonrasında yaşanılan olaylar birbirinden bağımsız gibi görülse de aksine tüm olaylar birbiriyle bağlantılı aslında. Yelena ve Nataşa siz benim unutmayacağım karakterlersiniz. 🕊Kitabın ilk sayfası “geçen yıl yirmi iki mart akşamı başıma çok garip bir olay geldi.” bu cümleyle başlıyordu ve benimde bir hayli ilgimi çekti ve kitabı okumaya karar verdim. Kitabın dili inanılmaz akıcıydı. Olay akışı çok başarılıydı, olayları karakterin ağzından anlatılıyor bu durum hayli keyif verdi okurken. Dostoyevski büyük yazar gerçekten her kitabında bana ayrı haz veriyor ve diğer romanlarında da yaptığı gibi ruh çözümlemelerine sıkça yer vermiş, okurun karakterlerin psikolojisine bürünmesini sağlamış. Mutlaka herkese tavsiye ediyorum, okuyun ve okutturun. Kitapla ve güzellikle kalın.
EzilenlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 200823,8bin okunma