2021 31. kitabı
#okudumbitti #HüseyinRahmiGürpınar #HazanBülbülü #175sayfa "Bir beyinde aşkla şuur yan yana gelemiyor. Biri geldi mi öteki gidiyor" Selam canlar. Ayşe fatma hayriye haydi çiftetelliye tadında, oldukça keyifli bir tiyatro metni Hazan bülbülü. Kitaptaki üçlünün ismi tam olarak Ayşe, Fatma Hayriye olmasa da evin üç hizmetçisi ile keyifli dakikalar geçireceğinizi garanti ediyorum. 75 lik beyleri kendinden yaşça küçük bir kızce ile evlenmeye niyet edince başlıyor komedya.. Konuya ilişkin çok şey yazmak istemiyorum okuyacaklar için tadı kaçmasın. Ben yazarın ön sözde yazdığı ve çok hoşuma giden eleştiri konusundaki sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. "Boş konuşmayı üstünlük vesilesi bilen inatçı eleştirenleri susturmaya uğraşmanın nafile bir çaba olduğunu son tecrübelerimle öğrendim. Dilin kemiği olmadığı gibi selim bir vicdanın doğruluğuna tabi olamayan garazkar kalemlerde doğru olsun olmasın, her konuda söz karalayabilirler. Dünyada kusursuz iş olmaz. O iddiada değilim. İyi niyetle, eleştiri sanatına dayanmayan zırvaların zilleti daima çıktığı yerlere döner".. Kitaptan birkaç alıntıyla bitireyim yorumu "Ele baston almayınca bel doğrulmaz" "Cebi deliklerin muhabbetleri de gayet şiddetli olur. Ne hikmettir bilmem, kızlar da inadına parasız delikanlıları sever" ay buna çok şey söylerdim de neyse "Kudurmuş bir ateş bir binayı sararsa, onun kıymetli kısımlarına hürmeten şiddetini azaltmaz. Hep yakar, hep bitirir."
Hazan BülbülüHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,999 okunma