Bana Dokunma
2021 6. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2021 12:35
Karakterlerin sürekli bir aksiyon içinde olmaları kitabı sürükleyici kılmıştı. Hem fantastik hem de distopik tadındaydı. İçindeki aşk olayları beni biraz sıksa da akıcılığıyla bunu dengelemeyi başarmıştı. Yazarın yazım tarzı gerçekten farklıydı. Çok değişik betimlemeler kullanıyordu lakin hoşuma gitmediğini söyleyemem. Adam ve Juliett'in ilişkisi gözüme aşırı saçma geldi. Yani kim çocukluk aşkını yıllarca arayıp bir de onun için bin türlü riske girer ki? Warner karakteri kesinlikle zorlama bir karakterdi. Sevmediğimden değil, sadece yazarın karakteri yansıtış bakımından bahsediyorum. "Vay be! Amma da kötü." dedirtebilmek için Warner'a öyle kasıntı sahneler koyulmuştu ki gerçekten bir ara kitaptan soğumama sebep oldu. Yine de söylediğim gibi sevdiğim bir karakter ve kesinlikle Adam yerine tercih edilebilecek bir karakter. Juliett karakteri hakkında ne söylesem boş zaten... Eğer bol bol aşk olayları olan fantastik bir seri okumak istiyorsanız kesinlikle "Bana Dokunma" tam size göre. Ben seriye devam edeceğim ama seriden sonra çıkmış "İnan Bana" ve "Beni Kışkırtma" kitaplarını okuyacağımı zannetmiyorum. Her şeye rağmen okumaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Bana DokunmaTahereh Mafi · DEX Yayınları · 20242,281 okunma