2021 24. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2021 23:30
İlk kitabın sonunda Diana ve Matthew, Diana'nın güçlerini kontrol etmeyi öğrenmesi ve peşlerindeki düşmanlardan saklanabilmek için 1590 yılı İngiltere'sine zaman yürüyüşü gerçekleştirmişlerdi. Gecenin Gölgesi de tam olarak burdan başlıyor. Geçmişte güvende olacaklarını düşünmüş olan çiftimiz Elizabeth dönemi entrikalarının içine düştükleri için bu konuda biraz yanılıyorlar. Hamish tarafından Matthew'un geçmişte şu an olduğu kişiden çok farklı biri olabileceği konusunda uyarılan Diana, bunu pek de dikkate almamıştı. 16. yy'daki Matthew'un gizli kimliklerini ve bunların kişiliğinde yarattığı değişimleri keşfettikçe iblisin ne kadar haklı olduğunu gördü. . Matthew'un sorumlulukları altında ezilip zorlandığını görsem de ona sinir olmadan edemiyorum. Diana'nın yanında olması gereken bazı olaylarda gerizekalı Kit ile takılmayı seçti. Aklıma gelince yine sinirlendim. Kit'ten daha onu okuduğum ilk sahnede nefret ettim. Philippe ile tanışmaktan ise büyük mutluluk duydum. Geçmişte olan küçük olayların aslında geleceklerini nasıl etkilediğini çok net bir şekilde görebildik. . Deborah Harkness'in zaman yürüyüşçüsü olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Mekanlar, olaylar, kişiler mükemmel bir şekilde betimlenmişti. O dönemde yaşamayıp böylesine canlı bir anlatımla okuyucuya kurguyu yaşatması yazara bir kere daha hayran olmamı sağladı. Uyarmalıyım ki kitapta oldukça fazla karakter var. Bu durum benim okumamda herhangi bir sorun yaratmadı karakter yoğunluğuna alışkınım, eğer fazla karakter okumaktan hoşlanmıyorsanız belki zorlanabilirsiniz. . Diana'nın kendini keşfetme yolculuğunu da severek okudum ve bu muhteşem seriyle tanışmanızı gerçekten çok isterim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Gecenin GölgesiDeborah Harkness · Pegasus Yayınları · 2014599 okunma