2021 7. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2021 21:05
Sanırım her duygu sadece sözcüklerle ancak bu kadar hissettirilebilir. Daha önce nasıl tanımlayacağımı bilmediğim duyguların tasvirini okurken, her seferinde gerçekten tam olarak böyle oluyor diye düşündüm kitabı okurken. Basedilen yıllar kabaca 1970-2002 yılları arası. Bazı platformlarda izlediğimiz uzun sezonlar yayınlanan Amerikan komedi dizilerinin yayınlandığı yılları da kapsıyor. Kitabı okurken insan istiyor ki herkese yardım etsin, şu dünyaya bir iyiliği dokunsun, birilerine tutunacak dal, umut olsun. Erişmek için uğraştığımız, kötü diye burun kıvırdığımız, bir ömür elde etmeye çalıştığımız her şeyden nefret ettim. Hayat bu olmamalı, hiçbir zaman bu değildi. Ve hiçbir zaman bu olmayacak. Evet, Amerika’nın ve SSCB’nin uyguladığı uluslararası politika sebebiyle bu hale gelen bir ülkeden, yine Amerika’ya kaçarak kurtuluş yolu aramak ironik. Ama yadırganacak bir durum değil, böyle bir ortamdan olabildiğince uzağa kaçma isteğini ve böyle bir ihtimalin tekrarlanmayacağını düşündüğünüz bir yerde ömrünüzü geçirme isteğini gayet doğal karşılıyorum.
Uçurtma Avcısı (Midi Boy)Khaled Hosseini · Everest Yayınları · 2021192,2bin okunma