Puan vermedi·96 syf.····Okunma: 01 Mart 2021 00:31 Elime kahvemi aldım, pencere kenarına oturdum, bir yandan yağmurun ses tonu diğer yandan fon müziğimi açıp güzel bir ortam ile kahvemi yudumlayarak tek oturuşta bitirdiğim bir kitap oldu. Mutlaka okunması gereken bir kitap.İnsanın dünya'ya geliş amacını, hayattaki önceliklerini içinde barındıran iyiliği ve hayattaki birçok şey yapılabilmesi için gerekli olan sevgiyi içinde barındırıyor.
İnsan ne için yaşar ?
İnsan ailesi anne baba eşi çocukları için yaşar. Daha iyi bir gelecek daha parlak bir kariyer için yaşar, hayatta uğruna mücadele verdiği değerleri için savaşıp mağlup olmamak için yaşar, kimi Allah'a ibadet edip cennetine mazhar olmak için yaşar, kimi de onuru gururu belki de vatanı korumak için yaşar.
İnsan hep doymak bilmeyen bir nefisle yaşar.
Tolstoy şöyle özetliyor;
İnsan ahlak ve sevgi dürüstlük gibi erdemlerle yaşar. İnsan severek, sevilerek, sevgi umarak yaşar. "Tolstoy'a göre sevgi sadece insana karşı değil, bütün varlığa da var edene de olmalı."