2021 9. kitabı
Genç yazarın tavsiye üzerine okuduğum ilk kitabı.Okurken gözyaşlarıma hakim olamadığım ve okuyan herkesi etkileyen bir kitap. Kitapta nefis konuşuyor biz dinliyoruz.Kadı Mahmut efendinin Aziz ve Hüdâyi sıfatını almadan önce nefsi ile girdiği müthiş mücadeleyi görüyoruz.Malı,mülkü ve şöhreti terk edip omzunda ciğer satan,tuvaletleri temizleyen,Hak yoluna kendini adayan yüksek şahsiyet.8 padişah devrini idrak etmiş,nefsin 8 mertebesinden geçmiş bir Hak aşığı... Üftade hz.lerinin “Padişahlar atının önünde yürüsün.” duasına muhatap. •“Osmanlı Sultanlarından Sultan Birinci Ahmed Han’ın ve dönemin 4 cihan sultanına gönül sultanlığı yapmış,kabri Üsküdar’da bulunan edebiyat ve din sahasında zirve olmuş büyük veli.” Ziyaretine artık başka bir bilinçle gideceğim Üsküdar semtine.İnsanın ufkunu açar gibi Hak dostlarının hayatını öğrenmek...Kalbinizde de bir başka ufuklar ve yollar açıyor O çok sevilene doğru... Kendisinin ömründe bir kez onu ziyaret edenlere Hak tarafından kabul olunan bir duası var. Hüdayi Hazretleri’nin sevenlerine duâsı: “Yâ Rabbî! Kıyâmete kadar bizim yolumuzda bulunanlar, bizi sevenler ve ömründe bir kere türbemize gelip rûhumuza Fâtiha okuyanlar bizimdir… Bize mensub olanlar, denizde boğulmasınlar; âhir ömürlerinde fakirlik görmesinler; îmanlarını kurtarmadıkça ölmesinler; öleceklerini bilsinler ve haber versinler ve de ölümleri denizde boğularak olmasın!..” •”Gerçek seven cânânını Verir tenini cânını Derd odur ki dermânını Haktan gayrı bilmez ola.” Aziz Mahmut Hüdâyi •”Ey huzura ermiş nefs!(Rabbin) senden razı ve sen O’ndan razı olarak Rabbine dön.”(Fecr/27-28) Fatih Duman
Ene 'Sus Ey Nefsim'Fatih Duman · Nesil Yayınları · 20228,6bin okunma