2021 2. kitabı
Okunma: 04 Mart 2021 16:20
Ayşe Kulin'den okuduğum ilk kitabı bugün bitirdim.Açıkçası kitabı alırken, bir serinin devamı niteliğinde olan bir kitap olduğunu bilmiyordum.Bunu kitabın ortalarına geldiğimde öğrenmiştim.Bence serinin ilk kitabı okunmayıp, direkt bu kitap alınıp okunulursa kitabı anlamakta bir zorluk olacağını düşünmüyorum.Kitap cumhuriyetin ilk dönemlerindeki İstanbul,Ankara ve Anadolu'da geçiyor. Ayşe Kulin kendi ailesini gerçek ve kurgu karışımı bir şekilde bu dönemden başlayarak anlatıyor.Kitap,başında iki farklı ailenin anlatımı ile başlıyor.Bir aile Bosna'dan göçmüş, yani babasının ailesi.Diğer aile de babaları sürgünden yeni dönmüş ve konakta kalabalık bir şekilde yaşam süren annesinin ailesi.Kitapta konaktaki yaşam üzerine daha ağırlık verilmiş.Zamanla konaktaki yaşanan olaylar,ayrılıklar,ölümler ve teyzesinin imkansız aşkına olan bağlılığı anlatılıyor.Sonuna doğru da annesi ve babasını anlatıyor yazar.Genel olarak akıcı,aralarda biraz kopukluk olsa da anlaşılır bir kitaptı.Bu kopukluğun,serinin ikinci kitabı olduğundan kaynaklanan bir durum olduğunu düşünmüyorum.Okurken sıkılmadım,okunabilir.Tavsiye ederim.
UmutAyşe Kulin · Everest Yayınları · 201811bin okunma