Beğenmedim
2021 6. kitabı
Okunma: 07 Mart 2021 20:39
Öncelikle bu kitabı okurken sakin ve sessiz bir beyine ihtiyacınız var eğer öyle değilse hem kitaptan sıkılır hem de okuduğunuz şeyleri anlamazsınız. Şimdi de kitabın kısaca konusuna değinecek olursam; Hem yetim hem öksüz, dinine bağlı yeni atanmış bir öğretmenin otobüs yolculuğu sırasında, otobüs şöförünün dinlenecek başka şarkının kalmadığını ve birisinin çıkıp şarkı söyleyip söyleyemeyeceğini sormasıyla başlıyor hikaye. Daha sonra Öğretmenin arkasında oturan iyi giyimli, ateist-komünist yaşlı bir adam ortaya çıkıyor ve birkaç şarkı söyledikten sonra etkileyici bir şekilde konuşmaya başlıyor. Konuşmasında kimseye belli etmeden bazı propagandalar yapıyor. Öğretmen bunu anlıyor ve konuşan adamın dini yönden biraz eksik olduğunu düşünüyor. Daha sonra Otobüsün yaptığı bir arızayı fırsat veren öğretmen, bu adamın yanına gidiyor ve konuşmaya başlıyor. Konuyu bir şekilde dine bağlıyor ve olanlar oluyor. ....Kendimce bu kitabı yorumlarsam eğer.... genel hatlarıyla kötü bir kitap değil, fakat tamamiyle anti-komünist bir kitap. Bu konuda çok da fikri olmayan birileri bu kitabı okuduğunda tüm komünistleri cellat ve iğrenç birer yaratık zanneder yani. Bir de küfre dayanamayıp patlayan otobüs lastiği ve hikayenin aktarıldığı bir başka kişinin o kadar küfürün ardından otobüsün havaya uçmamasına şükredilmesi gerektiğini söylediği bir yer var kitapta, şahsen bana bu biraz komik geldi... Aynı zamanda ateist adamın sorduğu sorular biraz basit kalmış bazı yerlerde ve kitap boyunca bu yaşlı adam çok bilgili olarak lanse edilmiş ama yaşlı adam bence hiç de bilgili değil. Öğretmen ne derse hemen onaylayan bir tip. Zaten onca yıllık bilgi birikimi olan biri ve düşüncelerinden emin olan biri 1 gecede imana gelmez bence. Zaten adam dünden hazırmış müslüman olmaya. Aynı zamanda da öğretmenin verdiği cevaplar klasik YouTube kanallarında da gördüğümüz gibi pilot kalem örneğinden öteye geçememiş maalesef. Kısacası anlatmaya çalıştığım şey; kitap çok da kötü bir kitap değil ama beğenemedim. :/
Kendini Arayan AdamHalit Ertuğrul · Nesil Yayınları · 200512,2bin okunma