2021 15. kitabı
Okunma: 09 Mart 2021 17:46
Victor, idam cezasına karşı biri olarak idamın kaldırılması gerektiğini, işlenen suç ne olursa olsun hiçbir insanın böyle bir cezayı haketmediğini ve insanların cezalandırılması yerine iyileştirilmesi gerektiğini savunuyor. Ben eseri okurken çok fazla etkilendim. (spoiler) Kitabın içeriğinde geçen şu kısım "Kürek cezasına çarptırılmış bir insanın cezasını çekip özgürlüğüne kavuştuktan sonra artık iyi bi insan olarak, düzgün bir iş bulup çalışarak hayatını geçireceğini söylüyor. Çalmadık kapı bırakmıyor fakat artık o kürek cezası almış bir damgalı olduğu için kimse iş vermiyor, herkes ona kötü gözlerle bakıyor. Daha sonra açlığa dayanamayacak hale gelince fırından gizlice ekmek almaya çalışıyor ve yakalanıp tekrardan cezaya mahkûm oluyor sonrasında ise önceki halinden daha kötü bi insana dönüşüyor." İyileşmeye çalışan bi insanı hep bir elden tekrar kötülüğe atmış oluyorlar. Günümüzde de buna benzer çok olay var bence.. Ve bir başka idam mahkûmunun geride kalan ailesi, idam edileceği güne kadar yaşadığı hisler, düşünceleri..  Eser bütün olarak çok güzeldi, sevildi
Bir İdam Mahkûmunun Son GünüVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2026152,3bin okunma