2021 10. kitabı
Merhabalar sevgili kitap dostlarım. Bugün sizlere farkındalık yaratacak bir kitabın yorumu ile geldim. Otizm! Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kurmaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur. Otizm bir trajedi değildir. Cehalet trajedidir. _MASUMİYET ÇAĞI_ Kitabı elinize alıp sayfalara göz gezdirdiğinizde , aslında elinizdekinin bir kitap değil bir kumanda olduğunu fark ediyorsunuz. Ve bu kumanda sizi otomatik olarak bir belgesel kanalına yönlendiriyor. Ve siz belgeseli izlemeye başlıyorsunuz. 75. yıl öncesinde dünya o kadar kötü, o kadar vahşiydi ki 65 güne 67 kadın cinayeti görmemiz mümkündü. Ne yazık ki tecavüz, cinayet, şiddet ve daha birçok kötülük dünyada kol geziyordu. Yavaş yavaş kendisini hissettiren bir olay ile dünya kötülüklerinden ve kötü olabileceklerinden arınmaya başladı. Geriye sadece güzel olanlar kaldı. Yani otizmliler ve down sendromlular. Onlar temizdiler, vicdanlı, şefkatli ve en önemlisi eşsiz. Nasıl mı hayatta kalabilirdiler. Bir annenin hazırladığı kısa videolar ile. Takvim 25 Temmuz 2096. Dünya artık tertemiz. 75 yıldır dünyada hiçbir cinayet işlenmedi, kimse kimsenin bilerek ölümüne sebep olmadı, hiçbir savaş çıkmadı. Hiçbir hayvan katledilmedi. Dünya tertemiz. Evet kitap gerçekten muhteşemdi. Otizm hiç bu şekilde anlatıldı mı bilmiyorum. Onların yaşadıklarını kendi ağızlarından dinlemek kurguda olsa can acıttı diyebilirim. Bu şekilde farkındalık yaratan kitaplar yazan yazarlarımızı canı gönülden kutluyorum. @dilaverkorkmazz Bey'in düşünme ve yazma tarzını çok beğendim. Çok farklı bir kitap olmuş.Kalemi daim olsun inşallah Okuyun, okutun efendim. Tavsiye ediyorum Sizlerde otizm ile ilgili bir kaç cümle yoruma iliştirebilireseniz çok sevinirim.
Masumiyet ÇağıDilaver Korkmaz · Kuytu Yayınları · 202029 okunma
··2 alıntı·