2021 10. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2021 01:43
Merhaba!! Sefiller'in 1. cildini çok güzel mini bir okuma grubumuz ile okuduk. Grubumuzun amacı hepimizin bildiği ama gözünün korktuğu kitapları beraber okumaktı. Sefiller tarihine adını altın harflerle yazmış bir klasik, duymayanı bilmeyeni yok. Anlatılan hikayeler, karakterler o kadar gerçek ve günümüzde bile etkilerini hissettiğim onlarca olay okudum sefillerde. Altını çizdiğim, kendime hayat felsefesi yapabileceğim bir çok şey oldu. Hugo'nun dili benim için çok akıcıydı 800 sayfa olmasına rağmen su gibi aktı. Tek olumsuz kısmı bilgi verici kısımlarda sıkılmamdı. Bilgiler faydasız diye demiyorum çok şey kattı bana ama ben biraz daha hikayeye karakterlere dönmek istedim sanırım. Sefilliğin, merhametin, insanların gerçek yüzünü tokat gibi vuran bir roman. O kadar çok alıntı var ki hangi birini paylaşsam bilemiyorum o yüzden bir kaç tane ekleyeceğim. Sayfa sayısı yüzünden gözünüzü korkutmayıp bence hemen okuyun kelimenin tam anlamıyla bir klasikti! Canı gönülden tavsiyemdir.
Sefiller (Kutulu 2 Cilt Takım)Victor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2019105,2bin okunma