Puan vermedi·632 syf.····Okunma: 11 Mart 2021 21:11 Yoruma nereden baslasam nasıl yapsam bilemedim. Hüznü, acıyı, aşkı, mutluluğu her seyi bu kitapta bulabilirsiniz. Konusunu biraz çıtlatmam gerekirse Jane Eyre, annesi ve babası vefat ettikten sonra dayısının evinde yaşamaya başlar. (Dayısı vefat etmiş ve yengesine emanet edilmiştir.) Ancak yengesi ve kuzenleriyle birlikte hiç de mutlu degildir. Çünkü emanet edildikleri insanlar tarafından hor görülüp ve kötü davranılarak yaşamını sürdürüyordu. Bir süre sonra yengesi onu bir yatılı okula gönderir. Orada kendini gelistirir ve öğretmen olur. Ancak bazı şeylerden dolayı oradan ayrılır ve yeni maceralara atılır. Kitap 631 sayfa da olsa gözünüzü korkutmasın. Akıcı ve cok güzel bir eserdi. Okurken sınıf çatışmasını görebiliyoruz ve bazı yerlerinde sinirlenirken bazı yerlerinde de gülümsedim, heyecanlandım... Bazı bölümlerinde sıkıldım. Onda da bana göre fazla aşkın üzerinde durulduğu bölümlerdi. Neyse sonu da iyiydi ama böyle bir son pek tahmin etmedim. Kalbinin sesini dinledi. Ben olsam ne yapardım onu da bilmiyorum. Belki de aklımı dinlerdim bilemedim. Jane yaşayarak birçok sey öğrendi, tecrübe etti. Bu eseri ne zamandır merak ediyordum. Hakkında cok bir sey bilmememe rağmen acayip okumak istiyordum. Neden bilmiyorum beni çeken bir sey vardı sanki. :) Okurken de kendimi Jane'e yakın hissettiğim ve belki de birçok konuda onunla benzer olduğumu fark ettim. Sonuc olarak cok çok sevdiğim eserlerden biri oldu. Sizlere de tavsiye ederim. :)