Kızıl Serçe
2021 16. kitabı
Okunma: 12 Mart 2021 14:10
Merhabalar uzun zamandır okuduğum bir kitabın yorumuyla geldim. Artık okusam da yorum girsem diye düşünüp duruyordum. Sonunda bitirdim kitabı. Türü; polisiye, gizem'dir. Ajan içerikli bir konuya sahip. İlk başlarda çok ağır ve yoğun gelen bir kitap oldu benim için. Puntoları benim gözlere uygun değildi. Miyobum ve küçük yazılar beni her geçen gün çok zorluyor. Yabancı isimler de beni çok zorladı. Rusça kelimeleri kitapta okumak şahsen benim için gereksizdi. Zaten okuyamadım da. Onun dışında konusu muhteşemdi. Yazarın gerçekte de emekli bir CIA memuru olduğunu öğrendim. Bilmediğimiz neler dönüyormuş bu işin içinde, cidden dudak uçuklatıcı bir şey. Filmini de izledim ama şunu söylemeliyim ki kitapla film arasında her zaman olduğu gibi farklılıklar var. Kitapta da filmde de müstehcen sahneler var. Ama bu filmde çok daha fazla. Ona göre okursunuz veya izlersiniz sizlerde. Kitap her zaman detaycı, film ise yüzeysel olur ama bazı önemli detayları kitabın başında okumak tuhaf geldi. Çünkü filmde tüm gizli şeyleri sona doğru saklamışlardı. Dominika'nın Nate'e kendi ile ilgili ipucularını verirken ``Hadi ama Nate sende benim aslında kim olduğumu biliyorsun. Bırak bu bilmemezlik ayaklarını`` demesini bekledim durdum. Sanırım ben olsam öyle yapardım. Vanya Amca'nın (amca demeye bin şahit ister) öz yiğenine yaptıkları beni çileden çıkardı. Domika onlara yüz çevirmekle çok iyi yaptı ama büyük bir cesaret işiydi cidden. Sonu sizi gerçekten büyülecek. Kızın zekasına ben hayran kaldım. Spoi vermeden anlatmak mümkün değil. Sizlere kısaca konusunda bahseyim hemen. Dominika bale gösterilerinin birinde ayağından hasar alır ve ameliyat olur ve bir daha işini yapamaz. Babasının ölümünden sonra annesine bakmak için Vanya amcasının ajanlık teklifini kabul etmek zorunda kalır. Kısa bir eğitimden geçtikten sonra (ki bu eğitim bir hayli meşaggatli) görevlere gönderilir. Bu işi kabul ettiğinde görevinin kendi bedeninden ibaret olduğunu bilmez. CIA'ın içinde bulunan köstebeği öğrenmek için Dominika kullanılır. Ama işler istedikleri gibi gitmez.
Kızıl SerçeJason Matthews · Salon Yayınları · 2019107 okunma