Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 12 Mart 2021 19:58 Ben daha önce sadece bir defa polisye kitap okuduğum için kitabın türü ve yazarı hakkında bir değerlendirme yapmayacağım. Daha çok bende yarattığı etkilerden ve ana hatlarından bahsedeceğim.Kitap 3 kriminal olaydan oluşan öykülerden oluşuyor.
Ben aşkımız eski bir aşk romanını ele alacağım.Nevzat Baş komiser,yardımcıları Ali ve Zeynep pera palas'ta edip adlı maktülün katilini araştırıyorlar.Maktül de entersan bir tip roman karakterlerindeki kadınlara aşık oluyor ve evleniyor.Çalıkuş'nun Feride'si eski eşi mesela sonra yeni ve son eşi Aşk-ı memnu'nun Bihter'i tabi bunlar sadece isim benzerliği sonra işi daha da abartıp roman karakterlerindeki kadınlara bürünen kişilerle beraber oluyor.Araştırma sürecinde bir çok tanıkdan da bahsedilyor tabî.Bu tanıklar gayet kilit isimler benim katili tahmin ettiğim ettiğim kişi değişkendi. 2 isim arasında gidip geliyordum.Bu isimler Feride ve Betül'dü.Feride eski eşi sinsi bir kadın Betül ise eski eşlerinin en yenisi olan Bihter'in kız kardeşi meğer ikisi de katil değilmiş dolayısıyla kitabın sonunda istemsizce "NEEE" derken buldum kendimi.Aslında polisiye çok okuyan izleyen biri belki de daha kolay tahmin edebilirdi ama ben nadiren polisiye türde kitap okuduğum için ben öyle kolay tahmin edemedim.Onun dışında verilen bir takım mesajalar çok hoşuma gitti örneğin insan ilişkileri ve aralarında kurulan bağların önemi,kitapdaki karakterlerin bazıları alışılmışın dışında bazıları ise toplumuzda çokça gördüğümüz bildiğimiz tipleri çok iyi yansıtmış.Örneğin Ali karakteri tam bir günümüz erkeği. Hatta öyle iyi yansıtmış ki aaa bu bizim bla bla'ya ne çok benziyo dediğiniz bile olursa şaşırmayın kısacası toplumumuzun değerlerini gayet iyi yansıtmış.Dili ise oldukça basit ve anlaşılır.
Ama ben bundan sonra yine Ahmet Ümit kitabı okuyacağım çünkü gayet iyi ve etkileyiciydi benim için.Eğer polisiye seviyorsanız öneririm.