2021 9. kitabı
Okunma: 13 Mart 2021 16:45
Kitap adından da anlaşılacağı üzere bir idam mahkumunun son gününü anlatıyor. İdam mahkumu hücresinde kalırken yaşadığı şeyleri, belki birinin eline geçer ve insanlar gerçekleri anlar, amacıyla yazmak istiyor. Yazar kitapta ölüm cezasını eleştirmektedir. O dönemin kan ile beslenen yaratıklarını eleştirmektedir. Kürek cezasını eleştirmektedir. Anlatılan şey oldukça mantıklı bir konu, oldukça iyi bir yere parmak basılmış.. Ancak özellikle kitabın ilk sayfalarında cümleler o kadar fazla uzatılmış ki 'ne gerek var ya hu?' diyorsunuz okurken. Fazlaca betimlemeler kullanılmış. Cümlenin bitmesi gereken yerlerde, nokta yerine virgül kullanılıp cümleler uzatılmış. Bu sorun herkese sorun yaratmaz, aslında sorun bile denemez. Sadece beni okurken biraz duraksattı. Benim gibi olan okuyucular için bunu belirtmek istedim. Bunun dışında anlatılmak istenen olay çok iyi bir şekilde anlatılmış. Biraz duygusal biraz da psikolojik bir kitap gibi. Tavsiye ederim, şimdiden iyi okumalar.
Bir İdam Mahkûmunun Son GünüVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2026152,5bin okunma